Dit voorjaarsgerechtje is verrukkelijk in het voorjaar als de asperges vers
uit de grond komen!
* per persoon 5-8 mooie grote AA asperges
* per persoon 6-8 tijgergarnalen
* per persoon 3-4 Nicola aardappelen
Voor de saus:
* 125 gram boter
* Aspergenat
* 1 mooie lente-ui, fijngesnipperd
* Bosje bieslook, ook fijngesnipperd
* Handvol vers gesneden peterselie
* Bouillonblok
* 1 eierdooier
* P/Z
* 2 eetlepels bloem
Breng de schoongemaakte dikke AA asperges in koud water met een snufje suiker en zout aan de kook en laat ze dan 8 minuten koken. Doof het vuur en laat de asperges nog 10 minuten in het water nagaren. Haal ze uit de pan.
Maak de garnalen schoon door er de schaal af te halen tot aan het puntje van de staart. Haal daarna ook even het darmkanaaltje uit de rug. Als je aan het begin van het draadje trekt komt het hele darmpje er meestal mooi uit. Kook de garnalen enkele minuten in wat water met een bouillonblok of alleen met wat zout.
Saus: smelt de boter en roer er de bloem doorheen. Klop nu zoveel aspergenat erdoor tot je een mooie gladde saus krijgt. Breng de saus op smaak met peper, zout, lente-ui en de kruiden. Klop de eidooier met wat saus en meng dit tenslotte ook door de saus.
Leg naast wat mooie Nicola aardappelen op je borden de asperges en leg de garnalen op de asperges. Overgiet deze met de saus. Zowel de garnalen als de asperges kunnen maar niet genoeg krijgen van deze mooie saus.
Smakelijk eten!