Soep van bloemkool, wat zou dat voor speciaals zijn dacht ik, maar met dit
recept is het toch goed bloemkoolsoep eten. En vooral in de winter, als de
bloemkool volop te koop is, is dit een voedzame lekkere soep! De hoeveelheid is
genoeg voor 6 personen.
* 600 gram bloemkool in roosjes
* 1 ui
* 1 stengel bleekselderij
* 30 gram boter
* 1 liter kippenbouillon, mag ook van bouillonblokjes
* 315 ml melk
* 1 laurierblad of 1/2 theelepel laurierpoeder
* 1 takje tijm, of 1 theelepel tijm
* zout en peper
* Wat geraspte nootmuskaat
* 2 eetlepels bieslook, fijngehakt
* Olijfolie extra vergine
* Wat geraspte Parmezaanse kaas
Snipper de ui en de bleekselder fijn. Smelt de boter in een pan en bak hierin de ui en selder zacht, maar niet bruin! Voeg nu de bloemkoolroosjes, bouillon, melk, laurier en tijm erbij en breng dit aan de kook. Zet nu het vuur zacht en laat alles 20 minuten zacht koken. Zet de pan weg om af te koelen. Verwijder nu het laurierblad en tijmtak als je die hebt gebruikt. Pureer de soep in de mixer of blender tot hij mooi glad is en breng de soep al roerend aan de kook.
Nu kun je hem op smaak brengen met liefst versgemalen peper en zout en wat nootmuskaat naar smaak, maar meestal is de smaak nu al meer dan lekker. Serveer de soep in een bord of soepkom en bestrooi hem met wat bieslook, wat Parmezaanse kaas en een fijn scheutje olijfolie!
Smakelijk eten!