Dé klassieker onder de stamppotten hier in Nederland en erg lekker, dat kan
ik je verklappen (voor de enkeling die het nog nooit heeft mogen proeven)! Je
hoeft tegenwoordig niet meer zelf aan de slag met grote stronken boerenkool,
nee, de kool ligt gewassen en gesneden kant-en-klaar in onze supermarkt.
* 500 gram boerenkool kant-en-klaar
* 1200 gram aardappelen
* Lekkere klont boter
* Zout, peper
* Nootmuskaat
* Lekkere jus
* Rookworst
Schil en kook de aardappelen in water met wat zout gaar. In een andere pan de
boerenkool met 4 vingers water opzetten met zout en ca 20-25 minuten koken. Aardappelen afgieten, kool afgieten (bewaar wat vocht in een schaaltje).
Voeg de kool bij de aardappelen, kruid het met peper en nootmuskaat, leg de boter erop en stamp dit alles mooi fijn. Als de massa niet smeuïg genoeg is dan doe je er nog van het kookvocht van de kool bij. Maak tijdens het koken een mooie jus van bijvoorbeeld juspoeder of als je nog een mooie jus hebt staan en óók nog met champignons, des te beter. Maak de rookworsten goed warm.
De klassieke bord met boerenkool is een bergje boerenkool, kuiltje erin maken, jus daarin doen en worst erover leggen.
Smakelijk eten!!
…en zo is het!
ZONDER KUILTJE geen boerenkool!
Lekker! Al heeeeeel laaaang lekker!
Dank je wel, Marijke!
Vandaag weer lekker en lekker weer!
X Elly