Origineel Italiaans recept: heerlijk voorgerechtje uit de oven, speciaal voor de liefhebbers van aubergine! Let er vooral op hoe de aubergineplakken bijna zonder vet worden gegaard in de grillpan. Voor 2 personen!
* 1 à 2 aubergines
* 60 gram courgette in dunne schijfjes
* 60 gram champignons in dunne schijfjes
* 150 gram kruidenkaas
* 80 gram geraspte Parmezaanse kaas
* Bolletje mozzarella
* 2 mooie tomaten
* 1 teen knoflook
* 75 gram kleine pastavorm, bijvoorbeeld mini farfalle (vlinderpasta) of macaroni
* Bosje verse basilicum
* Handje verse peterselie
* Handje pijnboompitten
* Olijfolie
* P/z
Snij de aubergines in de lengte in mooie plakken van ca 1 cm. dik. Strooi er wat
zout over en laat ze 20-25 minuten vocht verliezen in een vergiet of schaal. Was
het zout er af en dep de plakken goed droog. Smeer ze in met olie en laat ze
lichtbruin kleuren op je grillpan.
Kook de pasta in water met wat zout al dente. Ontvel de tomaten, haal het vruchtvlees eruit en snij ze in mooie kleine blokjes. Doe wat olie in een koekenpan en snipper er een knoflookteen in. Giet er de tomatenblokjes bij en wat zout en hussel dit een minuut op hoog vuur door elkaar. Snij de mozzarella in kleine blokjes.
Meng in een schaal de kruidenkaas met peper en zout, de fijngesneden basilicum en fijngehakte pijnboompitten. Strooi er de Parmezaanse kaas over en meng alles goed door elkaar. Intussen is de pasta gaar, afgieten en ook door de kaas mengen, tezamen met de courgette en de champignons.
Smeer op elke plak aubergine een laagje van het mengsel en rol de aubergine op tot een mooi canellone. Leg er een aantal naast elkaar in een ovenschotel of voor ieder apart in een kleine schotel (3 stuks). Strooi er wat blokjes tomaat over en mozzarella en zet de schotel(s) ca 15 minuten in de oven op 180 graden.
Direct opdienen, enkel nog wat fijngesneden peterselie en een scheutje olijfolie erover. Je kunt er een frisse groene salade en wat fantasiepasta of rijst bij serveren.
Buon appetito!