We kennen allemaal de fameuze Insalata Caprese. Hier geef ik mijn idee over een andere presentatie van dit klassieke Italiaanse gerecht!
* 2 grote mooie rode harde vleestomaten, als ze kleiner zijn dan 4 stuks
* 10 kerstomaatjes
* 2 bollen mozzarella of 5 kleine bolletjes
* Handvol verse basilicum
* Mooie olijfolie
* Peper en zout uit de molen.
Het speciale van deze Caprese zit ‘m natuurlijk in het feit dat de ingrediënten nu eens niet plat op een bord worden gedrapeerd maar als vulling dienen van zo’n prachtige vleestomaat. Maak eerst de vulling zodat die heerlijk kan marineren. Snij in een schaal de kerstomaatjes in stukjes, doe dat ook met de mozzarella en de basilicum. Giet er flink wat fijne olijfolie over en peper en zout. Goed mengen en een uurtje in de koelkast bewaren. Was de tomaten goed. Snij het groen uit de grote tomaat en als je hele grote hebt kun je ze halveren dwars over. Als je 4 kleinere gebruikt snij je het kapje eraf. Haal al de pitten en binnenvlees uit de tomaten en bestrooi ze aan de binnenkant met wat zout. Leg ze omgekeerd op je snijplank. Vul vlak voor het opdienen de uitgeholde tomaten met de vulling. Om de grote tomaat goed te laten staan heb ik nog een tip: snij aan de onderkant een flinterdun kontje eraf. Nu staat hij stevig.
Buon appetito!!!