Ook met Italiaanse gerechten kun je spelen, dat ontdekte ik tijdens een reis door Sicilië. De combinatie van een Rundercarpaccio en een Insalata Caprese is een streling voor je tong, maak het maar eens!
* 1 courgette
* 4 ons carpaccio rundvlees, hee dungesneden plakjes rosbief of biefstuk
* 4 mooie tomaten
* 2 bollen mozzarella van 100- 125 gram per stuk
* 1 citroen
* Flinke hand versgesneden basilicum
* 4 eetlepels heel mooie Balsamico azijn
* 8 eetlepels olijfolie extra vergine
* Parmezaanse kaas
* Peper en zout van de molen
Elk bord beleggen met dungesneden plakjes “rauwe” courgette, gesneden met de komkommerschaaf of iets dergelijks. Daarover één eetlepel van de Basilicumolie druppelen, één eetlepel olijfolie en wat peper en zout. De plakjes vlees hierover verdelen. Mozzarella in dunne plakjes over het vlees verdelen, peper en zout erop. Tomaat in dunne plakjes verdelen en op elk bord vanuit het midden erop leggen. Peper , zout en olijfolie over het geheel, dan de basilicum erover verdelen. Over elk bord nu wat gemalen Parmezaanse kaas strooien en een laatste scheutje olijfolie erover.
Lekker brood erbij, mmmmmmmmmmm Buon appetito!