Wie is niet gek op die heerlijke Coquille Saint Jacques mosselen, je kunt ze op diverse manieren bereiden. Deze keer ga ik voor rauwe gemarineerde coquilles. Ik maak er een soort carpaccio van, echt om te zuigen!!!!
Je kunt dit gerecht liefst maximaal een half uurtje voor het opdienen klaarmaken.
* 12 grote coquilles, zonder oranje aanhangsel
* Mooie Italiaanse olijfolie extra vergine
* Enkele blaadjes groene sla, bijvoorbeeld veldsla
* 8 kleine tomaatjes, liefst zo zoet mogelijk
* 1 mooie citroen
* Zwarte peper en zout van de molen
* Een heel scherp mes
Zet 4 borden klaar. Droog de coquilles goed af met een keukenrolpapier. Snij nu over de breedte elke coquille in dunne plakjes en verdeel ze over de borden. Zorg dat er een dun laagje olijfolie op komt te liggen. Hierover ook enkele citroendruppels. Ik heb met een keukenrolblaadje de olie en citroen wat gedept over het mosselvlees. Kruid de plakjes met peper en zout. Nu garneren met de sla en tomaatjes (in vieren). In het midden enkele stukjes citroen voor de kleur want misschien zijn er gasten die wat meer citroen erover lekker vinden. Een plaatje om aan je gasten te serveren met een mooi stukje brood en een lekker glas droge witte wijn.
Smakelijk eten!