Dit is de wijze van Smulmama, simpel en verrukkelijk!
* Per persoon ca 100 gram biefstuk van de haas of malse rosbief of dikke lende
* Kopje olijfolie extra vergine
* 1 citroen
* Peper en zout van de molen
* Stuk verse Parmezaanse kaas
* Kleine kappertjes
* Gewassen rucolasla
* Wat kerstomaatjes
* Enkele groene olijven in schijfjes
Hulpmiddelen: Een vleespletter.
Voorbereiding: Als je zelf de plakjes vlees snijdt voor de carpaccio kun je het stuk vlees het best een uur in de diepvries leggen, zodat je er nadien mooie schijfjes van kunt snijden. Deze moet je dan met de vleespletter mooi plat slaan. Natuurlijk kun je ook aan je slager vragen of hij het vlees snijdt maar dat moet dan eigenlijk wel vlak voordat je het gerecht klaarmaakt gesneden worden.
Bereidingswijze: Verdeel de platte plakken rundvlees mooi over de borden. Giet hierover mooie olijfolie en druppels citroen, verdeel het mooi dun over het vlees. Op smaak brengen met versgemalen peper en zout uit de molen. Zet de borden liefst een half uur nu koel weg zodat de smaak van de dressing erin kan trekken.
Serveertips: Vlak voor het opdienen flink wat schilfers Parmezaanse kaas erop snijden (dat kun je heel goed met je kaasschaaf!) en de kappertjes erop strooien. Het is helemaal af als je er tenslotte wat mooie rucola overheen legt, op de foto heb ik er nog wat kersttomaatjes bijgelegd en wat schijfjes olijf, maar dat is naar keuze.
Een warm ciabattabroodje erbij, mmmm…. Buon appetito!