Een verrassende smaaksensatie!
* Mooi stukje van 4-5 ons verse tonijn
* Flinke handvol verse spinazie
* ½ komkommer
* Scheutje Aceto Balsamico
* Olijfolie extra vergine
* P/Z
* Citroen
Was de spinazie en laat de blaadjes goed uitdruppelen in de vergiet. In ruime
pan wat olijfolie heet maken en daarin de blaadjes enkele malen omwentelen met
een snufje zout. Zorg dat van de meeste bladeren de spinaziestructuur nog goed
zichtbaar is, laat ze dus beslist niet te lang smoren!! De spinazie weer in de
vergiet leggen – voorzichtig – en laten afkoelen. Was en halveer de halve
komkommer en haal het vruchtvlees er met een lepel uit. Snij de komkommer in
kleine blokjes. Doe deze in een kom en giet er wat olijfolie, Aceto Balsamico en
peper en zout bij zodat ze een heerlijke smaak krijgen. Druppel op 4 grote
platte borden wat aceto balsamico en olijfolie en meng dat met een lepel of vork
over de bodem.
Zorg dat de tonijn ietwat bevroren is zodat je het stuk mooi in dunne plakjes kunt snijden van ca 2 mm. Verdeel de plakjes over de borden en zorg dat de onderzijde van de plakjes in de dressing liggen die je op de borden had verdeeld. Strooi nu wat verse peper en zout over deze plakjes en sprenkel er olijfolie en citroensap over, niet te scheutig, maar zo dat de vis mooi gaat blinken. Verdeel nu voorzichtig de spinaziebladeren over elk bord in het midden op de vis en daarop een bergje komkommerblokjes. Laat dit zo nog een half uurtje staan en alle smaken trekken in elkaar.
Dan direct serveren met wat brood en een koel glas witte wijn.
Hoi Marijke
Een heel lekker voorgerecht! Een waardig recept van de Smulmama!! En een veelbelovend begin van de rest van het diner…..
veel groetjes,
Harrie en Yvonne