Dit verrukkelijke groentegerecht is voor 4 personen en ik ontdekte het
eigenlijk toevallig. De saus voor dit heerlijke gerecht had ik gemaakt voor over
de pasta. Die smaakte voortreffelijk en ik had nog wat saus over. De volgende
dag wilde ik mijn courgette klaarmaken en daarbij heb ik de rest van de
pastasaus gebruikt. Mmmmm wat een smaak was dat! Lees verder en maak het zelf maar een snel, smakelijk eten is gegarandeerd!!!
* 2 courgettes
* Flinke handvol witte champignons
* Flinke handvol kastanjechampignon
* 3 mooie shii-take champignons
* 3 sjalotten
* 2 flinke knoflookteen
* Flinke scheut droge witte wijn
* Handvol verse peterselie
* Kopje vol zongedroogde tomaten op olie
* 2 eetlepels tomatenpuree
* Peper en zout van de molen
* Olijfolie
Maak eerst de saus. Snij de champignons in kleine stukjes. Snipper de sjalotten fijn. Hak de knoflook fijn. (kern eruit halen!) Hak de peterselie fijn. Snij de tomaatflapjes in kleine stukjes. Doe een flinke scheut olie in een koekenpan en fruit hierin eerst helft van de sjalot met een knoflookteen. Bak hierin de paddestoelstukjes aan, pas na 2-3 minuten zout en peper toevoegen. Afblussen met de wijn en na 1 minuut de tomatenpuree erbij en de verse peterselie. Kopje water toevoegen of meer zodat een mooie saus ontstaat. Binden met maïzena of een ander bindmiddel. Deze saus is ook heerlijk over de pasta dat snap je wel!!!!!!
Nu de courgette. In koekenpan de rest van de sjalot en de knoflook in olie fruiten. Nu de courgette erin snijden. Ik doe dat met een snijplankje waar je ook een komkommer mee in dunne plakjes snijdt. Alleen, mijn snijder maakt plakjes van ca 1,5 mm. Snel gaarroeren met wat peper en zout ca 2-3 minuutjes en dan de saus erdoor. Werkelijk een smaaksensatie.
Natuurlijk kan dit alleen als je er echte zongerijpte gedroogde tomaten op olie in hebt zitten, Samen met de champignons maken ze de courgette onvergetelijk!! Smakelijk eten – buon appettito!