De courgette is anno 2013 een van de meest geliefde groentesoorten geworden in Europa. Ook in ons land ontkomen we niet aan deze heerlijke groente. Het kan altijd nog beter natuurlijk, zoals in Italië, waar ze liggen groen en geel, klein en groot, langwerpig en rond, kortom, er ligt nog een wereld open voor de courgette in Nederland.
Ik heb hem verwerkt in een heerlijke frisse salade waarin vele smaken bijeen komen, zoet en zuur, peper en zout, een lust voor het oog op tafel en een genot voor je tong.
* 2Â grote groene langwerpige courgettes
* 2 handjes rucola
* 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
* Wat heerlijke stukjes geschaafde Parmezaanse kaas
* Scheutjes mooie olijfolie
Voor de marinade voor de courgette:
* 2 eetlepels Vincotto azijn, dat is hele zoete stroperige azijn gemaakt van vijgen
* 1 eetlepel mooie Balsamico azijn
* 4 eetlepels olijfolie
* 1 eetlepel witte wijnazijn
* 2 eetlepels water
Was en droog de courgettes en haal de kontjes eraf. Haal ze lang de mandoline of andere schaaf in de lengte, zodat je langwerpige plakken krijgt. Maak de marinade en werk die door je courgetteschijven heen. Rooster je pijnboompitten en schaaf je kaas.
Leg nu op elk bord 1/4 deel van je courgetteplakken, drapeer daarover wat rucola, de pijnboompitten en tenslotte wat kaas. Giet over het geheel voorzichtig nog wat olijfolie.
Smakelijk eten!