Dit mosselrecept wordt in Italië vaak gegeten. Weer eens een andere manier om deze heerlijke schelpdieren te bereiden. Met tomaat. Beetje pittig ook door de pepertjes maar dat maakt het ook weer erg lekker. Het recept is voldoende voor een hoofdgerecht voor 2 personen.
* 2 kilo mosselen
* 5 eetlepels olijfolie
* 150 gram gesneden soepgroenten, zonder wortel!
* 2 uien, in ringen
* 2 rode pepers, zaadjes eruit en in ringetjes gesneden
* 2 tenen knoflook, in hele fijne blokjes
* 1 eetlepel fijngehakte tijm
* 2 eetlepels fijngehakte roosmarijn
* 2 eetlepels fijngehakte peterselie, liefst platte
* 1 blik gepelde tomaten, fijngesneden
* 2 dl droge witte wijn
* Peper en zout, alleen als je het erg nodig vindt, want je gebruikt al mosselen uit zout water en rode pepers.
Was de mosselen goed! Weet je hoe ik mosselen nog altijd was nadat ze uit de vacuüm verpakking komen? Ik smelt een handje zout in heet water in een bak en vul de bak dan verder met koud water. Nu de mosselen erin en enkele keren flink met je armen en handen die mosselen door het zoute water halen. Dan de dichte mosselen in de vergiet doen en die enkele die niet dicht zijn eventjes na prikken met een mesje af ze alsnog sluiten. Is dat niet het geval dan zijn ze dood en worden ze weggegooid! Laat ze uitlekken.
Fruit dan in de olie op medium hoog vuur de ui en de knoflook. Daarna de pepers, de soepgroenten en tomaat en de kruiden. Doe de wijn er ook bij en laat alles even wat inkoken. Nu de mosselen erbij gooien, alles wat doorroeren en op zacht vuur 10 minuten laten pruttelen. De mosselen zijn nu mooi geopend en lekker zacht. Giet alles op een ruime schaal en eet smakelijk.
Een lekkere salade erbij maakt dit gerecht helemaal af!