Nóg een Oosters smakende drumstick uit de oven, de smaken weer wat anders dan die andere Drumsticks Ketjap, deze smaakt wat zoeter. Heerlijk en ook leuk om ze alle twee te maken, dan kun je er een soort proeverijtje mee houden!
In ieder geval een smulkluifje voor liefhebbers van malse kip!
* 1 kilo drumsticks
* 1 stuk verse gember, ca 50 gram
* 4 teentjes knoflook
* 2 rode pepers
* 1 theelepel sesamolie
* 1 theelepel gemalen zwarte peper
* 75 ml droge sherry
* 90 ml honing
* 80 ml sojasaus
* 1 eetlepel vissaus
We gaan eerst de marinade maken. Schil de gember en snij er dunne plakjes van. Pel en snipper de teentjes knoflook. Maak de pepers schoon (zaadlijst eruit), snij ze fijn. Voeg ook de overige ingrediënten toe aan de marinade en klop alles goed door elkaar!
Meng de marinade door de drumsticks in een kom en laat ze een halve of hele dag in de koeling marineren.
Verwarm je oven voor op 150 graden (hetelucht) of 180 graden (elektrisch) of stand 2 (gas). Leg je drumsticks naast elkaar in een ovenschaal en doe er de marinade bij.
In de oven ca 60 minuten, keer de sticks elk kwartier even om!
Smakelijk eten!