Een zalige supersalade voor een “deftig” diner.
* Gemengde salade, bijvoorbeeld: lollo rosso, eikenblad, krulsla, veldsla
* 1 eetl. aceto balsamico
* 1 eetlepel olijfolie
* 1 theel. honing
* 1 theel. mosterd
* 1 eetl. appel of ciderazijn
* Verse cranberry’s of uit een pot
* Wat versgeroosterde pijnboompitten
* 25 gram boter
* 1 eetlepel olijfolie
* 1 eetlepel cognac
* Flinke scheut room culinair
* 2 eetl. water
* 2 eendenborsten
* Peper en zout van de molen
Voorbereiding: de sla goed wassen * pijnboompitten roosteren * dressing maken van de diverse soorten olie, azijn en mosterd, peper en zout
Bereidingswijze: Eendenborsten kruiden en in een hete pan op de vetzijde ca 6 minuten aanbraden. Omdraaien en op zeer laag vuur nog 4 minuten nagaren. Let op dat het vlees niet door en door gaar wordt, het moet binnenin nog rosé blijven. Uit de pan halen, in openstaand aluminiumfolie nog enkele minuten laten rusten. De sla op bord kunstig draperen en dressen met de vinaigrette. De eendenborsten ontdoen van het vel, in mooie plakjes snijden en over deze sla mooi neerleggen. De jus in de pan flink heet maken, cognac erbij, afblussen met water en room. Tenslotte hierdoor een flinke eetlepel cranberrysaus roeren en je hebt een verrukkelijke saus voor over de plakjes eendenborst. Garneren met de pijnboompitjes en evt. nog een eetlepel cranberrysaus.
Serveertip: Lekker met warm stokbrood of ciabatta, of wat knapperig gebakken aardappeltjes.