Het lekkere zoet van de verse erwtjes maakt van deze vlinderpasta een
superdis en niet alleen voor kinderen, het is dan ook een simpel gerecht.
Met dank aan de Italiaanse chef Giancarlo Caldesi.
* 600 gram vlinderpasta (farfalle)
* 250 gram verse erwtjes uit de diepvries
* Bakje witte champignons
* 5 eetlepels olijfolie
* Een grote ui, fijngesnipperd
* Teen knoflook, kern eruit en heel fijngesnipperd
* 250 gram gekookte ham in kleine blokjes gesneden
* 250 ml kookroom
* Zout en versgemalen zwarte peper
* 150 gram gemalen Parmezaanse kaas en nog wat meer om te garneren
* Handvol versgesneden basilicum
Kook de pasta in water met zout al dente, beetgaar! Terwijl de pasta gaar wordt zet je een bakpan op het vuur; fruit hierin in wat olie de fijngesnipperde ui en knoflook tot alles glazig wordt en zacht. Voeg de champignons toe en laat ze lekker meebakken met wat peper en zout. Voeg nu in deze pan de ham, de erwtjes, wat peper, de room en het zout dat over is en roer alles enkele minuten door elkaar zodat het goed heet wordt.
Als de pasta gaar is giet, goed afgieten en voegen bij de saus. Roer de saus en de pasta goed dooreen zodat de pasta de suas lekker in zich op kan nemen. Roer er dan 50 gram Parmezaanse kaas door en bijna alle basilicum. Giet nu de pasta in een mooie schaal en strooi hierover nog wat kaas en de basilicum die over is.
Buon appetito.