Een heel simpel te maken nagerecht, heel leuk om te maken samen met je kinderen of kleinkinderen. Het is eigenlijk een veredelde pannenkoek met vruchten maar dan in de vorm van een taart. Een heel lekker! Je kunt hier gemakkelijk met 10 personen van eten.
Nodig: een oven en een platte ovenschaal.
* 2 limoenen, gewassen
* 160 gram bloem
* 5 eieren
* 125 gram suiker
* Extra 25 gram suiker
* 2 zakjes vanillesuiker400 ml melk
* 500 gram vruchten, bijv. frambozen en mango (in stukjes)
Verwarm de oven voor op 180 graden. Rasp de limoenen en pers ze uit. Neem een mengschaal en doe hierin de bloem, de eieren, 125 gram suiker, vanillesuiker, de limoenrasp en het limoensap. Meng dit alles tot een mooi glad mengsel.
Vet de ovenschaal in en bestrooi de schaal met suiker. Schenk het beslag in de schaal en verdeel de vruchtjes en vruchtstukjes over de schaal. Zet de schaal in het midden van de oven en bak de flaugnarde in 30 minuten goudbruin en gaar. Laat hem dan wat afkoelen, bestrooi hem met poedersuiker en serveer.
Lekker met slagroom of met crème fraîche waardoor je een lekkere scheut fruitlikeur hebt geroerd, of met allebei!
Als je verse kersen zonder pit meebakt dan heet dit gerecht Clafoutis.