Dit luchtige en zeker niet overdadige voorgerecht kun je een groot deel van
het jaar eten, n.l. als de Gallia meloenen in de winkel liggen! Het is een
variatie op de meloen met ham die we in Italiƫ zo heerlijk geserveerd krijgen.
Een verrassende variatie waar je je gasten vast een groot plezier mee
doet!
Ik schrijf dit recept voor zes personen.
* 1 flinke Gallia meloen
* 150 gram Serranoham
* Mooie olijfolie extra vergine
* Een bosje verse basilicum
Schil de meloen en snij hem in mooie plakjes en eventueel nog wat bolletjes. Snij de plakjes in de lengte nogmaals door. Leg ze in een schaal en giet er een flinke scheut olijfolie overheen. Snipper de basilicumblaadjes en voeg die erbij. Meng alles lekker door elkaar en laat de schaal even staan. Maak een grote koekenpan met anti aanbakbodem heet en bak hierin de hamplakjes lekker krokant, zonder gebruik te maken van olie of boter, ze bakken in hun eigen vet, en laat ze afkoelen op keukenpapier. Zorg voor mooie glazen bakjes of grote wijde glazen. Verdeel hierin de meloenplakjes met de olie en basilicum en garneer aan de zijkant met krokante ham.
Smakelijk eten!