Deze volle en zéér smakelijke salade met diverse soorten garnaal is een plaatje om te zien en super om op te eten. Door de basis van courgette en tomaat krijg je een bijzondere smaak. De garnalen geven daar mooi tegenwicht aan.
Dit recept kan dienen als maaltijdsalade voor 2 personen of als voorgerecht voor 4 personen.
* 3 harde, liefst pruimtomaten
* 4 koude gekookte Nicola aardappelen
* Handvol zeekraal
* Bakje Hollandse garnalen
* 20 grote garnaalstaarten, gepeld en ontdarmt
* ½ bakje tuinkers
* Flesje Yoghurt/komkommer dressing
Voor de dressing van de salade:
* Geraspte schil van 1 citroen
* 1 theelepel pittige mosterd
* ½ teen geperste knoflook
* 4 eetlepel olijfolie extra vergine
* 1 eetlepel aceto Balsamico
* 1 eetlepel frambozenazijn of een andere zoete azijn
Voor het marineren van de grote garnaalstaarten:
* 3 eetlepels olijfolie
* 1 teen geperste knoflook
* ½ eetlepel citroensap
* Peper en zout
Maak de dressing voor de courgette en de tomaat in een kom; meng daarvoor de mosterd, citroenrasp, knoflook, de azijnen en olijfolie. Snij de courgettes met de dunschiller in lange dunne repen en snij van de tomaten ook hele dunne plakjes. Meng ze door de dressing en zet de kom een uur in de koeling.
Maak de marinade voor de garnaalstaarten en roer deze er doorheen; ook dit afgedekt wegzetten in de koeling. Snij de aardappelen in mooie gelijke plakjes. Verhit de zeekraal even in wat olie, zodat ze even garen, laat ze daarna afkoelen.
Bak vlak voordat je je borden klaarmaakt de garnaalstaarten even gaar in wat olie.
Voor het opmaken van je bord leg je wat tomaat/gourgettesalade in het midden van je bord. Daaromheen verdeel je eerst de aardappelschijfjes; giet er voorzichtig een dun straaltje yoghurt/komkommerdressing overheen. Leg hierbij ook de grote lauwe garnalen. Op de salade in het midden verdeel je de Hollandse garnaaltjes en daarover de geknipte tuinkersblaadjes.
Tenslotte aan de rand de zeekraal als afronding en met een enkele fijn straaltje mooie olijfolie is je garnaal salade een feest om naar te kijken en vooral om van te genieten.