Een lauwwarm voorgerecht of lunch met een verrassend smaakeffect!
* 4 middelmaat courgettes
* 300 gram grote gepelde garnaalstaarten
* 20 gram pijnboompitten
* Een handvol basilicumblaadjes
* Een teen knoflook
* 5 eetl. olijfolie extra vergine
* 1 dl. witte wijn
* Zout en peper
Meng de basilicum met 4 eetl. olijfolie, de pijnboompitten en een beetje zout en
mix dit eventjes met de staafmixer. Hou deze saus eventjes apart. Snij de
courgettes in de lengte in dunne plakjes met bijvoorbeeld de dunschiller en doe
ze in en een schaal met de witte wijn. Laat ze daar 5 minuten liggen. Kook de
plakjes vervolgens 1 minuut in kokend water met een beetje zout. Laat ze
eventjes goed uitlekken en drapeer ze vervolgens op een mooie schaal. Bak de
garnalen 2 minuten om en om op heet vuur met de resterende eetlepel olijfolie en meng ze met de courgettes op de schaal.
Leg op ieder bord een mooi hoopje van het courgette/garnalenmengsel en garneer het met wat basilicumsaus en een blaadje basilicum.
Lekker met wat brood en een koel glas witte wijn!