Heel mooi voorgerechtje bij een diner, zeker als je gasten dol zijn op garnalen!
* 2 mooie grote rijpe tomaten
* 200 gram Nederlandse garnalen
* 1 eetl. citroensap
* Scheut olijfolie extra vergine
* 2 eetl. bieslook
* 5 eetl. slagroom
* 1 eetl. tomatenketchup
* 4 eetl. mayonaise
* 1 eetl. wodka of cognac
* Peper en zout van de molen
* 50 gram zeekraal of waterkers
* Enkele blaadjes veldsla
Kerf met een scherp mes een kruis over de onderzijde van de tomaten en leg ze een minuut in kokend water. Je ziet het velletje loslaten. Haal ze uit het water, dompel ze even in ijskoud water en pel ze. Haal ook het vruchtvlees en de pitten eruit en snij de tomaten in mooie blokjes. Voeg de garnalen erbij in de schaal en breng alles op smaak met een mooie scheut olijfolie extra vergine en het citroensap. Roer er ook de bieslook door en breng het geheel op smaak met versgemalen peper en zout. Zet dit koel weg totdat je de borden gaat opmaken. Maak de romige saus door de slagroom lobbig te kloppen en er de mayonaise, de tomatenketchup, wodka of cognac en peper en zout door te roeren. Was de zeekraal, leg het 30 seconden in gekookt water en laat het afkoelen.
Maak het bord op door met behulp van een ronde vorm een mooi taartje te maken van het garnalenmengsel. Drapeer daarover wat van de saus en garneer alles met enkele takjes zeekraal en veldsla. Smakelijk eten!