Een feestelijk begin van je etentje, dat kan ik je wel vertellen. Eigenlijk vrij simpel te maken maar met een zalige smaak!
* 1 gerookte eendenborst van ca 400 gram
* Gewassen slamix, bijvoorbeeld van rucola, veldsla
* 1 mooie rijpe peer, bijvoorbeeld een Doyenne du Comice
* 1 rijpe mango
* 1 gele en een groene paprika (naar keuze!)
* 1 granaatappel ( kun je die niet krijgen, neem dan bijvoorbeeld kleine blauwe druifjes of bessen)
Voor de dressing: probeer een kant en klare dressing te kopen van mosterd, honing en tijm. Lukt dat niet dan maak je die gewoon zelf.
Snij het vel van de eendenborst en snij dan de borst in mooie dunne plakjes.
Maak ook plakjes van de peer en van de mango. Snij de granaatappel doormidden en haal uit een helft de rode zoete pitten. Naar keuze kun je dit voorgerecht nóg lekkerder maken als je een gele en rode paprika ontveld en daarvan enkele stukjes op het bord legt als garnering.
Opmaak van de borden:
Leg op elk bord in het midden wat gemengde sla. Leg nu in een waaier op de ene helft van de sla de eendplakjes. Op de andere helft leg je peer en mango. Dan nog eventueel de paprikaplakjes. Leg boven op het slabergje in het midden van het bord een handje pitten van de granaatappel. Besprenkel het gerecht nu met vaste hand rondom met druppeltjes dressing.