In het zuidelijkste puntje van ons prachtige Zuid-Limburg, om precies te zijn in Vijlen kwamen we terecht voor een lunch in Hotel Vijlerhof. We kozen de gerookte forelsalade.
Nou, dat was beslist niet verkeerd, want daar op een mooie rond houten bord werd ons een keur van smaken gepresenteerd die wij erg lekker vonden. Ik heb getracht om de verschillende onderdelen te traceren en te kopen/maken. Het zal beslist wel iets anders zijn maar ik heb het uitgeprobeerd (diverse keren) en het smaakt heerlijk en daarvan heb ik onderstaand recept gemaakt. Probeer het eens, je zult er geen spijt van krijgen.
* 4 gerookte forelfilets
* Mooi stukje sla
* 8 plakken gerookte ham, liefst Mechelse ham
* Mooi stukje Belgische kaas: Val-Dieu, Bouquet des Moines, maar als je daar niet kunt
aankomen, een mooi stukje brie
* Bakje met mierikswortelsaus
* Appelstroop, liefst uit Zuid Limburg (bijv. Canisius Rinse appelstroop)
* Kiemgroenten van rode kool
* Wat flinters rode ui
* Wat halve stukje walnoot
* Mooie olijfolie
Leg de filets op je borden en leg er de ham naast. Zet het schaaltje met saus en de appelstroop erbij en de kaas. Versier het bord met sla, ui, kiemgroenten en noten en sprenkel er tenslotte wat mooie olijfolie overheen. Geef hierbij een mooie stukje bruin boerenbrood bij.
Smakelijk eten!