Gevulde courgette

Gevulde-courgette1Een verrukkelijk groentegerecht op je tafel! Een courgette gevuld met een zalige inhoud! Als je geluk hebt dan kun je van die prachtige ronde
courgettes kopen. Lukt dat niet dan kun je een paar grote courgettes kopen en ze in stukken snijden en uithollen.
Je hebt bij dit recept wel een oven nodig!

* 4 courgettes om te vullen
* Auberginesalsa (zie het recept: “Aubergine di Luca” onder de kop Italiaans/Specialità)
* 1 grote vleestomaat
* 4 plakjes kruidenkaas of mozarella
* Olijfolie
* P/Z Gevulde-courgette2

Maak de auberginesalsa klaar volgens het recept van Luca . Hol nu de courgettes uit met een kleine lepel, zorg dat er een bodem blijft! Haal de pitjes uit de vleestomaat en snij hem in kleine blokjes. Doe deze blokjes bij de warme auberginesalsa en laat ze even meesudderen. Verwarm intussen de oven voor op 180 graden. Vul de aubergines met de salsa en leg op de bovenkant een plakje kruidenkaas of mozzarella. De mozzarella wel even kruiden met peper en zout. Zet de bakjes in een ovenschaal en laat ze 35-40 minuten in de oven gaar worden.
Smakelijk eten!

 

Dit recept is 4622 keer bekeken

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.