De smaak van o.a. wijnazijn en mooie olijfolie geeft aan deze salade die speciale zomerse Griekse smaak. Heel simpel maar superlekker!
* 4 mooie rijpe, maar harde tomaten
* 1 komkommer, in stukjes
* 1 rode ui
* Enkele bladeren ijsbergsalade, in reepjes
* Scheut rode wijnazijn
* Scheut mooie olijfolie
* Handje zwarte olijven
* 250-300 gram lekkere fĂȘtakaas
* Peper en zout
Kruidenmengsel, mag ook gedroogd zijn:
* Peterselie
* Munt
* Oregano
Verdeel de ijsbergslasnippers over je borden. Was de tomaten en snij ze in mooie schijven. Snij dunne ringen van de rode ui en verdeel ze over de tomaat. Dan ook de komkommer erover, peper en zout.
Nu de fĂȘta verkruimelen over de bordjes en overstrooien met de kruidenmix. Giet nu de wijnazijn in kleine scheutjes erover en tenslotte de mooie olijfolie. De salade wordt helemaal een plaatje als je de olijfjes erbij hebt gelegd.