Hazenbout met smaak

Een van de fijne dingen die de donkere dagen voor kerst feestelijk maken is
wild. De volle smaak van een langzaam gegaard stukje wild is een streling van de tong, jullie zien het, ik wordt er helemaal lyrisch van!
Dit keer niks marineren, gewoon direct de pan in met die haas! Dit slowfood recept is voor twee personen.

* 2 hazenboutenHazenbout-met-smaak
* 100 gram boter
* Scheut olie
* 1 dl water
* Versgemalen zwarte peper
* Zout
* 3 tenen knoflook, geplet, kern eruit
* 2 sjalotten, grof gesnipperd
* Laurierblaadje
* Paar takjes verse tijm
* 2 glazen rode wijn
* Een kruidnagel
* 2 jeneverbessen
* Halve bouillonblok, liefst met paddenstoelenaroma funghi
* Cranberrysaus of jam
* Bindmiddel

Verhit in een stevige pan de helft van de boter met de olie en bak de bouten hierin mooi bruin. Doe er de knoflook en sjalot bij. Blus af met de wijn en doe er de kruiden in. Laat dit even lekker pruttelen, zodat de alcohol wat kan wegtrekken. Voeg nu het water met de halve bouillonblok erbij en laat de bouten 2-3 uur trekken. Haal de hazenbouten uit de pan, zeef de saus en doe dan 1-2 eetlepels (wat jij het lekkerst vindt!) cranberrysaus of jam erin. Binden met wat koude klontjes boter.

Heerlijk bij spruitjes!

Dit recept is 6026 keer bekeken

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.