Smakelijke en gezonde soep als je weer eens teveel spruitjes hebt gekocht.
* 400 gram spruitjes
* Het kooknat van de spruitjes
* de ui die je hebt meegekookt
* een halve gele paprika
* een bouillonblokje
Snij de paprika in dunne lange sprieten en dan een keer door de helft. Maak de spruitjes schoon en kook ze niet te lang ( ca. 8 minuten) in water met wat zout en een flinke ui in vieren erbij. De spruitjes worden door de ui heerlijk zoet! Zet na 8 minuten het vuur onder de pan uit (*) en laat de spruitjes nog een minuut of 5 nagaren in het kookvocht. Snij de ui intussen wat fijner en doe de paprikasprietjes in het kooknat om te garen. Breng de soep op smaak met een bouillonblok en wat peper en zout. Soep direct opdienen!
TIP: kun je niet direct opdienen, stop dan met het bereiden van deze soep direct na de 8 minuten koken van de spruitjes. Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen. Ga vlak voor opdienen verder door eerst het kooknat weer op te warmen en verder te gaan in het recept waar je een sterretje (*) ziet staan.
Smakelijk eten!