Wat je met een paar grepen in je koelkast op tafel kunt zetten, dat is aan de meesten van jullie vast wel bekend. Deze keer zag ik een laatste stukje mortadella in mijn koelkast liggen, een Italiaanse worst, heerlijk op je brood, maar ook heerlijk in een salade.
Deze salade kun je gebruiken voor 4 voorgerechtjes of voor een lunch voor 2 personen.
* 50 gram mortadella
* 5 koude gekookte aardappelen, bijv. Nicola
* 5 kleine harde tomaten
* 1 lente-ui in snippers
* Handje fijngehakte peterselie
* 1 eetlepel fijne kappertjes
* Scheut yoghurt-komkommerdressing dressing, naar smaak
* Peper en zout naar smaak
Snij de mortadella, aardappels en tomaten in mooie kleine blokjes en meng deze blokjes met de andere ingrediƫnten. Je kunt natuurlijk zelf een lekkere yoghurt-komkommerdressing maken, maar er zijn ook heerlijke dressings kant en klaar te koop. Breng alles op smaak en smullen maar!