Een origineel recept van kip met schijfjes mozzarella in een sausje met Marsala, dat is een zoetige dessertwijn uit Sicilië. Met dank aan Maria, een kanjer die de smaak van Italië tot in de topjes van haar vingers kent!
* 4 halve kipfilets
* 1 teen knoflook
* Klontje boter
* Scheutje olijfolie
* Peper en zout naar smaak
* 1 bol liefst buffelmozzarella
* 1,5 eetlepel fijngehakte kappertjes
* 1,5 eetlepels fijngehakte platte peterselie
* Snufje dragon
* Snufje tijm
* 20 ml Marsala (en anders sherry)
* Een lekkere scheut slagroom of koffieroom
Maak met een scherp mes de filets open en sla ze plat tot een schnitzel. Verwarm de olie en boter en roer er even de platgeslagen teen knoflook in. Bak dan de schnitzels in de pan snel bruin, strooi er naar smaak wat peper en zout op.
Zet het vuur uit of héél laag en verdeel de in plakjes gesneden mozzarella over de schnitzels, plaats een deksel op de pan en laat zo alles lekker verder garen en verwarmen, let op: niet te lang!
Als de kipschnitzels gaar zijn, haal ze dan uit de pan en leg ze op een ovenschaal om warm te houden in een voorverwarmde oven (50 ° C)
Zet de pan weer op het vuur, schenk de Marsala erbij en laat de saus even wat inkoken. Nu de room toevoegen en weer laten inkoken indien nodig tot je een mooie lekkere saus hebt.
Leg op elk bord een schnitzel met wat saus en geef er bijvoorbeeld aardappeltjes bij en lekkere salade.
Buon appetito!