Dit lekkere, eenvoudige noedelgerecht kun je het hele jaar door maken met groene asperges. Maar in het voorjaar gebruik ik natuurlijk de prachtige witte asperges.
Het recept is voor 2 personen.
* 200 gram mie noedels
* Scheutje wokolie
* 200 gram kipfilet in dunne plakjes
* 1 teen knoflook, heel fijngesneden
* 2 lente-uitjes, in schuine ringetjes gesneden
* 4 mooie dikke asperges, in schuine plakjes gesneden
* 10 snoeptomaatjes, gehalveerd
* Sap van halve citroen
* 2 eetlepels droge sherry
* 2 eetlepels oestersaus
* 1,5 eetlepel suiker
* 1 theelepel djahépoeder (gember)
* Wat gebakken droge uitjes
Zet een pan water op met wat zout om zo dadelijk de noedels in te koken. Bak de kipplakjes enkele minuten in de hete wokolie tot ze mooi goudgeel zijn, voeg er de gember, knoflook en lente-uiringetjes aan toe en bak dit nog 1-2 minuutjes. Dan de asperges erin meebakken de oestersaus en de tomaatstukjes, ook weer enkele minuten.
Verwarm intussen in een pannetje de saus met de sherry, de oestersaus, suiker en citroensap. Kook de mie, meng deze door het vlees en roer er dan de saus doorheen.
Opdienen met wat gebakken uitjes, echt superlekker!
Weer een heerlijk recept Marij.
Ja en vooral in deze aspergetijd erg lekker!
Hebben jullie in Spanje ook witte asperges?
Groetjes, Marijke