Kippenpootjes slowcook

Echt, dit is zo gemakkelijk, het kán niet mis! En lekker zijn ze, ze vallen zo van het botje af, mm. Ik heb ze bereid in een hapjespan met deksel, maar je kunt ze ook in een ovenschaal met deksel doen en dan in je oven zetten.
De truck is dat je ze pan/schaal op laag vuur uren laat staan, eventueel als je kunt halverwege even omdraaien. En met uren bedoel ik 5 uur. Jaaaaaa!

* 8-10 kippenpootjes (drumsticks)
* 3 tenen geperste knoflook
* 3 eetlepels chilisaus
* 3 eetlepels appelazijn
* 3 eetlepels honing
* 75 gram boter in blokjes
* Flinke snuif peper en zout

Leg de pootjes in je pan en giet gewoon in het midden alle ingrediënten erbij. Sluit de pan en zet hem op laag vuur, bijvoorbeeld als je 10 als hoogste hebt neem dan 4.
Klaar, je kunt af en toe kijken en in het begin gebeurt er niet zo veel, maar na een uurtje begint het heerlijk te ruiken, dan zet je het vuur op stand 3 (dus nog lager!) en na 3 uur kun je omdraaien indien nodig. Na 5 uurtjes waren ze bij mij om te zuigen, echt verrukkelijk.

Lekker met zelfgebakken frietjes en appelmoes.

Dit recept is 1896 keer bekeken

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.