Superzalige “namaakkrab” salade, met een zoet tintje! Voor 2 personen!
* 14 staafjes surimi, ofwel namaakkrab
* Gemengde salade
* Beetje suiker
* 10 minitrostomaatjes
* Olijfolie extra vergine
* Peper en zout van de molen
Voor de marinade van de surimi:
* Olijfolie,
* (liefst witte) Balsamico azijn,
* Bieslook
* Paprikapoeder
Eigenlijk zou je kant en klaar GEMARINEERDE namaak-krabstukken moeten hebben, zoals ze die in alle Italiaanse supermercato’s verkopen bij de delicatessenafdeling. Misschien zijn ze hier ook al te koop, het is inmiddels al enkele jaren geleden dat ik dit gerechtje maakte in Rome en in die tijd hebben de supermarkten in ons eigen land ook niet stilgezeten.
Maar je kunt dat marineren ook zelf wel een dag vooraf doen!!!!!
En wel als volgt: krabstaafjes schuin in de breedte doorsnijden en in een schaal doen; daarover wat olijfolie en milde azijn, bijvoorbeeld witte Balsamico azijn en een heel
klein beetje zeer fijn gesneden bieslook of sjalotsnippertjes. Wat peper en
zout, weinig! Tenslotte de paprikapoeder. Laat dit maar eens een nachtje
afgedekt staan.
Opmaken:
Drapeer wat sla op de borden, de surimi erop verdelen en de tomaatjes erlangs. Lekker overgieten met olijfolie en peper en zout van de molen!
Serveertips:
Heerlijk op een warme voorjaarsdag buiten met wat vers brood en een koel glas.