Dit recept behoeft natuurlijk kant en klaar lamsvlees, dus eigenlijk is het bestemd voor als je eens een lekker stuk lamsbraad overhebt! Maar heb je nu zin gekregen in lamsgoulash als je dit recept leest, maak dan eerst het gerecht “Lamsbout Nikos”, dat vind je ook onder dit hoofdstuk.
Dit recept is voor twee personen.
* kortgesnede lamsvlees, wat je overhebt
* een rode paprika, ontveld en in korte reepjes
* een sjalot
* een teen knoflook, ontveld, kern eruitĀ enĀ fijngesneden
* 3 harde tomaten
* 250 gram mooie champignons, in reepjes
* een kopje bouillon.
* zout
* cayennepeper
* gedroogde peterselie
* 1 eetlepel tomatenpuree
* olijfolie
Fruit de sjalot en knoflook even in wat olie, doe er de champignons bij en wat zout. Dan de paprikastukjes. Als dit gaar is de tomatenpuree meebakken en dan de tomatenstukjes erbij doen. Op smaak brengen met wat zout, peper en peterselie. Doe de stukjes lamsvlees met aanhangend jus van de dag ervoor er nu bij en laat het even opwarmen. De bouillon erbij en alles even mooi warm houden.
Ik geef hier witte rijst bij en wat schijven ananas.
Smakelijk!!