In het voorjaar vind je ze volop: krielaardappeltjes. Maar door het hele jaar heen zul je wel kleine vastkokende aardappels vinden. Deze salade wordt lauwwarm opgediend, dus je kunt hem al van te voren bereiden!
Dit recept is voor 2 personen.
* 300 gram krielaardappelen
* 2-3 eetlepels olijfolie extra vergine
* 1 eetlepel witte wijnazijn
* 2 flinke lente-uien, in schuine ringen gesneden
* 1 eetlepel fijngesneden basilicum
* 1 eetlepel fijn gehakte platte peterselie
* peper en zout
Was de aardappelen en kook ze in de schil gaar in water met wat zout. Giet ze af en hou ze in de afgesloten pan totdat je de salade gaat mengen met de dressing.
Maak de dressing in een kommetje, snij de aardappeltjes door midden of in vieren en meng en de dressing doorheen. Laat dit eventjes staan en dien de salade dan op. Heerlijk!