Voor liefhebbers van paddenstoelen is dit een heerlijk en verrassend voorgerecht. De geur die vrijkomt als je op je bord voor je neus zo’n warm pakketje opent is zalig. Het past perfect in een vegetarisch menu. Dit recept is voor 6 personen.
* 600 gram kleine wilde paddenstoelen zoals oesterzwammen, mini shii take, mini eryngi (koningsoesterzwam)
* 250 gram mini champignons
* 4 tenen knoflook, kern eruit en in schijfjes
* 7 eetlepels verse kervel, gehakt
* 4 eetlepels dragon, gehakt
* 6 scheutjes olijfolie
* 6 eetlepels slagroom
* 4 eetlepels Pernod of Ouzo
* Peper en zout
Verwarm je oven voor op 200 graden. Knip van ovenpapier vierkante vellen van ca 35 bij 35 cm. Maak de paddenstoelen goed schoen en spoel ze eventueel heel even af in water. Meng de kruiden met de slagroom en de drank en breng dit op smaak met peper en zout. Nu heerlijk alle paddenstoelen met je handen hierin mengen. Verdeel dit over de velletjes bakpapier en schenk hierover wat mooie olijfolie. Vouw het pakketje dicht en bind de punten vast met keukengaren. Zet ze ca 17 minuten in de oven. Dien ze meteen op, nog gesloten op een fraai bord.
Erg leuk om de gezichten te zien als je gasten het pakketje openen en de heerlijke geuren vrijkomen. Smakelijk eten!