Heel leuk én lekker voorgerechtje met zalm en paling.
* 8 grote palingfilets
* 8 gerookte repen zalmfilet
* Rucola sla
* 2 stevige tomaten
* 100 gram zeekraal
Voor de dressing:
* 3 eetlepels crème fraîche
* 1 eetlepel citroensap
* 1 eetlepel gehakte dille
* 1 eetlepel olijfolie
* Gemberstroop of suiker
Maak eerst de dressing klaar. Haal het vel van de tomaat, ontdoe ze van zaadjes en snij mooie dunne reepjes tomaatvlees. Leg deze een poosje in een marinade van de dressing die je ook gebruikt voor dit gerecht.
Leg een reep zalm op een palingfilet en rol de vis tot een rolletje (rolmops). Steek een mooie houten pen erdoor zodat het goed blijft liggen. Doe dat ook met de overige vis.
Blancheer de zeekraal 2 minuutjes in kokend water en koel het onder de koude kraan.
Leg nu op elk bord een hoopje rucola en daarop aan weerszijden een visrolletje. Leg tussen de visrolletjes een hoopje zeekraal. Als garnering wat tomaatreepjes en de zoete dressing rond op het bord gieten.
Smakelijk eten!