Pasta met scampi

Dit gerecht voor 2 personen brengt alle smaken van de Italiaanse keuken op
je tong tesamen.

* 200 gram grote scampi ( garnaal ) staarten, schoongemaakt
* 1 grote courgette Pasta-met-scampi
* 1 sjalot
* 1 teen knoflook
* 1 lente-ui
* Olijfolie
* Handvol verse peterselie
* P/Z
* 250 gram pasta naar keuze, maar geen spaghetti

Snij de knoflook en sjalot heel fijn. Snij de garnaalstaarten overlangs over de rug door midden vlak naast het darmdraadje. Haal het draadje er voorzichtig uit en snij de twee helften in 3 mooie delen. Fruit de sjalot en knoflook in de hete olie mooi geel. Nu de garnaalstaartdelen erbij garen slechts enkele minuutjes tot ze mooi roze zijn.
Was intussen de courgette en snij hem in plakjes van 3-4 mm. Doe ze in de pan en laat ze ook lekker meebakken. Voeg hier naar keuze een scheutje witte wijn erbij. Handvol fijngesneden verse peterselie erbij en op smaak brengen met versgemalen peper en zout. Kook intussen de pasta al dente en als die afgegoten is meng je de garnalen erdoor. De pasta zal de heerlijke smaak van de saus ogenblikkelijk opnemen.

Ik wens je buon appetito!

Dit recept is 4489 keer bekeken

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.