Let op! In dit gerecht van Marco P.W. gebruik je ook zijn basis-tomatensaus die je vindt bij het hoofdstuk Sauzen.
Hete pasta noemen we het. Heet niet als erg warm maar wel heet als pittig vanwege de pepers. Daar moet je wel van houden als je dit pastagerecht maakt. Natuurlijk kun je helemaal zelf bepalen hoeveel hete peper je in het gerecht verwerkt, maar een originele penne all’arrabiata is best pittig en heet!
* 4 eetlepels olijfolie
* 2 handen gehalveerde kerstomaatjes
* Gedroogde chili, naar smaak een, twee of drie (?) theelepels
* Bosje verse basilicum, alleen de blaadjes
* 2 soeplepels basis-tomatensaus (Kijk bij het hoofdstukje Sauzen)
* Zout
* 500 gram penne
* Geraspte Parmezaanse kaas
Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak daarin de tomaatjes met een snufje zout en de chili en laat ze daarna 10 minuutjes lekker sudderen. Roer er nu 2 soeplepels basis-tomatensaus doorheen met de in reepjes gesneden basilicum en nog wat olie en laat het zacht sudderen.
Breng intussen een pan water aan de kook met ruim zout en kook hierin de penne al dente, maar nu zeker een minuut minder lang omdat de penne nog gaat nagaren in de saus! Giet de pasta af en roer en wat olijfolie doorheen. Giet de pasta bij de saus en laat alles nog een minuut heerlijk op smaak komen. Proef of je pasta goed gaar is en strooi dan de kaas over de pasta.
Dien direct op vanuit je pan op de borden. Pasta hoort lekker warm te zijn!
Buon appetito!
Erg lekker alleen wordt pasta all’arrabiata in Italia NOOIT met kaas gegeten
Ciao Fabiola, dank je voor je reactie. Het toevoegen van kaas is ook bij dit gerecht in de Italiaanse keuken wel normaal. Er zijn inderdaad mensen die geen kaas gebruiken maar wat geraspte Pecorino of Parmezaanse is ook voor Italianen vrij gangbaar. Bij ons gebruiken we wel kaas, heerlijk!