Penne in aromatische saus

Ik ben verzot op penne, zeker die kleine die Barilla tegenwoordig maakt. Je saus kruipt in die deegpijpjes en daardoor smaakt je pastagerecht hemels.
In deze saus worden verse groenten gecombineerd met wat pesto en dat maakt deze saus zo aromatisch! Natuurlijk kun je de pesto zelf maken, maar tegenwoordig kun je ook erg lekkere pesto kant en klaar kopen.

* 400 gram penne Penne-in-aromatische-saus
* 3 eetlepels pesto
* ½ gele paprika
* ½ groene paprika
* ½ gele paprika
* 1 witte ui
* 2 tenen knoflook
* 4 flinke harde tomaten
* Handje basilicum

Snij de witte ui doormidden en dan overdwars in schijfjes en snij de knoflook in kleine stukjes (haal even de kern eruit!). Snij met een scherp mes een kruis onderin de tomaten en leg ze 1 minuut in kokendheet water. Laat ze daarna afkoelen in koud water. Het velletje is dan gemakkelijk los te maken. Snij ze in vieren en haal de pitjes eruit. Snij de stukken tomaat en paprika in lange stukken.
Giet wat olijfolie in je pan en fruit hierin de ui en knoflook zacht glazig. Doe er dan de paprika bij en laat alles even meebakken. Meng je pesto door een scheutje water en meng dit door de saus. Breng alles op smaak met peper en zout.

Kook je pasta intussen al dente in een pan met gezouten water. Als de pasta gaar is dan meng je de saus erdoor. Opdienen met wat verse basilicum en nog een klein scheutje mooie olijfolie.
Buon appetito!

 

Dit recept is 2725 keer bekeken

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.