Oftewel bananen met een jasje van deeg. Heel gemakkelijk te bereiden met een beetje hulp van de toko waar ze zakjes verkopen met kant en klare meel om je beslagje te maken om de banaan. Ik gebruik de gewone banaan, die smaakt heerlijk in dit recept. Als je ze van te voren bakt kunnen ze voortreffelijk bij de koffie of de thee, mmmm
Voor een groot bord vol, gemaakt met 6 bananen heb je nodig:
* 2 zakjes Pisang Goreng bloem van de toko (mijn merk is Kobe), in elk zakje zit ca 100-150 gram
* 2 eieren
* Wat zout
* Scheutje water
* 5 à 6 gewone bananen
* I liter zonnebloemolie
* Poedersuiker
Zet de olie op het vuur, maar zorg dat het niet té heet wordt! Maak van het meel, klein scheutje water, wat zout en de eieren een dik papje, mijn vriendin zegt havermoutdikte, haha. Pel een banaan, snij hem doormidden en snij dan van elke helft overlangs dunne plakjes, ca 4 plakjes per halve banaan. Wentel de plakjes banaan door het papje en frituur ze enkele minuutjes in de olie tot ze goudbruin/bruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier en leg ze dan op een schaal. Maak ze zo allemaal.
Het is leuk om de mensen er enkele van op een schoteltje te laten leggen en dan met wat poedersuiker erover lekker op te laten eten!