Superlekker, veel groenten en een paar stukjes kip met heerlijke mie, mm dat wordt smullen vandaag! Dit recept is voor 3 personen.
* 250-300 gram Chinese noedels
* 2 eetlepels notenolie
* 500 gram kippenvlees, bijv. kippendijen, in reepjes
* 3 flinke tenen knoflook, kern eruit, in fijne blokjes
* 250 cc water
* ½ kruidenbouillonblok
* 50 gram hoisinsaus
* 1 eetlepel rode currypasta
* 3 stengels bleekselderij, in ongelijke ruitvormige stukken
* 1 winterpeen, in plakjes met schuine zijkanten
* 1 bakje peultjes
* 1 blikje babymaïs
* 2 theelepels maïszetmeel
* Peper en zout
Verhit de olie in een pan en bak hierin de knoflook licht aan. Doe er de hoisinsaus en currypaste bij verhit ook dit weer. Afblussen met het water en de kruidenbouillonblok. Meng de maïzena met wat water en bind hiermee de saus tot een dikkere saus.
Kook de noedels nu volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en zorg ervoor dat je ze goed los wegzet.
Nu de wok. Verhit hierin de olie en begin lekker te bakken. Eerst de kipreepjes 5 minuutjes met wat peper en zout bakken en even bewaren in een schaaltje. Dan in de lege wok weer wat olie en daarin gaan we de groenten bakken. Eerst de selderij, dan de wortel, de babymaïs en de peultjes. Breng ook deze op smaak met wat peper en zout. Na enkele minuutjes giet je de saus erbij en als die goed warm is ook weer de kippenreepjes. Verwarm de mie, schep op elk bord wat mie en daarop het heerlijke mengsel uit de wok.
Smakelijk!