Portobello, heerlijk gevuld!

Een zeer smakelijk klaargemaakte reuzenpaddestoel mmmmmmm……
Voor 6 personen.

* 6 portobello’s (zeer grote paddestoelen!)Portobello-heerlijk-gevuld
* 2 verse tomaten
* ca 100 gram stevige mozzarella
* 6 grote bladeren verse basilicum
* 1 flinke stengel sla-ui
* 3 plakken coburgerham of andere lekkere gerookte ham (bijv. Serano of Parmaham)
* Italiaanse kruiden
* Parmezaanse korrelkaas
* Olijfolie
Hulpmiddelen: Grote ovenschaal en een oven!

Veeg de paddestoelen goed schoon met een borsteltje en breek de steel eraf.
Blancheer de grote hoeden 1-2 minuutjes in kokend water met wat zout. Snij van de stelen mooie kleine blokjes. Snij van de mozzarellabol 6 dunne plakjes en snij van wat ervan over is ook kleine blokjes. Snij de tomaten in plakken;
snipper de sla-ui fijn.

Wrijf een grote ovenschaal in met wat olijfolie
en leg daar de portobello’s omgekeerd in. Leg nu in elke hoed : een plakje
mozzarella, de helft van een plak coburgerham, het basilicumblad, de
tomatenschijf, peper en zout van de molen. Meng de blokjes van de stelen en de mozzarella doorelkaar tesamen met de sla-ui. Leg een flinke eetlepel van dit
mengsel vervolgens ook boven op de hoed. Dek tenslotte alles af met wat
parmenzaanse korrelkaas, Italiaanse kruiden en een lekker scheutje olijfolie
extra vergine. Verwarm de oven voor op 180 graden en schuif de schaal erin. Als je ziet dat de kaas lekker gesmolten is en dat zal zijn na ongeveer 15 minuten, dan haal je ze eruit. De paddestoelen hoeven niet door en door gaar te zijn, mag best een beetje stevig blijven! Portobello-heerlijk-gevuld2

Serveertips: Dit gerecht is heerlijk als voorgerecht, maar kan natuurlijk ook prima als bijgerecht dienen! Smakelijk eten!

Dit recept is 5305 keer bekeken

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.