Deze salade kun je het best één dag van te voren klaarmaken, opdat alle
smaken op elkaar kunnen inwerken. Plus dat de koolsliertjes soepeler worden en dat bijt toch lekkerder weg!!
Hij is heel lekker en bij tal van gerechten te gebruiken, in de zomer bij een BBQ of als lichte lunchsalade, in de winter als garnering bij een lekker stukje zalm.
* 4 bladen rode kool
* 6 bladen witte kool
* 4 stelen selderie
* 1 kleine kipfilet
* Wat bieslook
* Halve sjalot
* 2 sinaasappels
* 3 schijven ananas uit blik
* 3 eetlepels ananassap
* 2 eetlepels fritessaus
* 200 gram (bekertje) crème fraîche
* Handvol gedroogde gele of blauwe rozijnen
* Handvol walnoten
* Wat olijfolie
* Peper en zout
Haal de bladen zo heel mogelijk van de kool af en was ze. Snij ze in hele fijne
lange reepjes en doe alles in een grote kom. Haal met de dunschiller de harde
buitenkant van de selderiestelen en snij de stelen in dunne schijfjes. Steeds
als je iets hebt gesneden doe je het in de grote kom!
Kook de kipfilet in wat water met een beetje zout en een bouillonblokje en laat het afkoelen. Snij wat bieslook in snippers. Snij de sjalot heel fijn. Haal de schil en het witte velletjes van de sinaasappels en snij, terwijl je de sinaasappel in je ene hand houdt, met een heel scherp mesje de partjes tussen de vliesjes uit. Halveer de stukjes. Snij de ananasschijven in stukjes. Snij de walnoten in kleinere stukjes.
Snij de kipfilet fijn en doe de stukjes tezamen met de rozijnen, het ananassap, de fritessaus en de crème fraîche in de kom. Een scheutje
olijfolie erbij plus wat peper en zout en dan alles goed dooreen mengen.
Proef of de salade goed op smaak is en dek hem dan af met keukenfolie. Zet
hem een dag in de koelkast en daarna gaat hij echt heel lekker smaken!!!