Rietjes dubbel getrokken runderbouillon met paling en kervel, elke lepel is een feest! Een volle pan voor 8 personen!
* 1 kilo mager soepvlees
* 3 liter water.
* 1 prei.
* 2 uien.
* Halve knolselderie of 3 stengels selderie.
* Een winterwortel.
Naar keuze:
* Een aantal zakjes bouillonkruiden builtjes van Honig of
* Enkele kruiden en/of rundvleesbouillon blokjes.
* 6 halve palingfilets, in strookjes snijden van ca. 1.5 bij 4,5 cm.
* Bosje kervel
* Peper en Zout
Was het vlees goed af. Breng in een grote soeppan het water aan de kook met wat zout en peper erin. Hierin het vlees laten schrikken en het water weer aan de kook brengen. Afschuimen. Doe er nu alle grof gesneden groenten bij en breng het vocht weer tegen de kook aan. Vuur laag zetten en de soep laten trekken ongeveer 2 uur. Zorg dat de soep niet kookt! Na 2 uur de groenten eruit halen. Laat de soep weer 2 uur trekken. Zeef de soep door een doek. Zet hem weer op met het vlees erin en de kruidenzakjes/blokjes. Niet laten koken! Tegen de kook aan nog zeker 6-8 uur, liefst nog langer, laten trekken. Proef of de soep nog peper of zout nodig heeft. De smaak moet nu echt al zalig sterk zijn. Zorg dat de soepborden goed heet zijn, zet ze bijvoorbeeld even in de oven of magnetron. Leg op elk bord wat palingreepjes. Giet er de bouillon en knip er verse kervelblaadjes over.
Direct opdienen. Smakelijk!