Koude of warme rijstsalade, een schaal voor 6 personen, vol met smakelijke groenten en kruiden.
* Pond (bijv. Surinaamse) rijst, gekookt en afgekoeld
* 1 sjalot, in snippers
* Halve ui, in snippers
* Flinke teen knoflook, in hele fijne stukjes
* 3 vleestomaten, gepeld en de zaadjes eruit, vervolgens in kleine stukjes gesneden
* Halve gele paprika, in hele kleine blokjes
* Halve rode paprika, in hele kleine blokjes
* Halve courgette, in hele fijne reepjes
* Halve pot artisjokharten in olie, grofgesneden
* Wat van die olie uit de pot
* Eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
* Peper en zout van de molen
* Olijfolie om mee te bakken
Bereid alles eerst voor: de rijst kant en klaar en afgekoeld; alle groenten
gewassen en gesneden zoals boven vermeld staat. Olie in de pan, daarin eventjes de ui en sjalot met de knoflook fruiten; hierbij nu de paprikastukjes kort
meebakken. Vuur laag, tomaat en courgette erdoorheen 1 minuutje. Kruiden erdoor en vuur uit. Nu de rijst erdoorroeren en alles in mooie saladeschaal doen. Af laten koelen en serveren bij de maaltijd.
Of gewoon als snoeprijst opeten, haha.
Tja, natuurlijk kun je deze rijstmaaltijd ook zo klaarmaken dat je hem warm of lauwwarm eet, kan ook en is ook heerlijk!