Risotto met verse tonijn

Een smakelijke risotto die snel te bereiden is, dit recept is als hoofdgerecht geschreven voor 4 personen.

* Mooi stukje verse tonijn van 250 gramRisotto-met-verse-tonijn
* 360 gram risottorijst (Carnaroli)
* 1 flinke sjalot
* 2 teentjes knoflook
* 1 kleine courgette
* Flinke handvol vers gehakte peterselie
* Tuinkruidenbouillon, ca. 1,5 liter, mag ook van blokje
* Glas witte wijn
* Flinke scheut mooie olijfolie
* p/z

Zorg dat de bouillon heet klaarstaat. Snij de sjalot en knoflook fijn en fruit ze eventjes zacht in de olijfolie. Gooi de risotto rijst erbij en roer de rijst lekker door de olie heen. Blus het af met de witte wijn en laat alles in enkele minuutjes weer goed warm worden, tot aan de kook. Zet het vuur nu laag en giet er een flinke soeplepel bouillon bij. De rijst staat nu zacht te pruttelen en wordt langzaam maar zeker gaar.
Giet er steeds een soeplepel bouillon bij als je ziet dat de rijst bijna droog komt te staan. Gooi na 15 minuten de peterselie erbij. Snij de tonijn en de courgette in kleine blokjes en voeg deze blokjes tegen dat de rijst mooi al dente is erbij (dat is meestal na ca 20 – 25 minuten) Deze blokjes tonijn en courgette hebben maar 2 minuten nodig om gaar te worden.
Proef of de risotto mooi op smaak is, voeg er anders nog wat zout en peper aan toe.

Smakelijk eten!

Dit recept is 5761 keer bekeken

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.