Toch wel anders, een rijstsalade gemaakt van aangeklede risotto. Heerlijke smaak, echt waar. We kregen hem als voorgerecht in een osteria aan het Lago Maggiore waar je voor € 11,00 een heerlijk menu kunt krijgen.
* Een soepkop risottorijst, bijv. Carnaroli
* 1 courgette, in stukjes
* 1 rode paprika, in stukjes
* 15 zwarte olijven in schijfjes
* 150 gram tonijn op olie
* Handje verse muntblaadjes, in stukjes gescheurd
* P/Z
* Olijfolie
Maak de risotto klaar in wat olie en groentebouillon. Breng hem op smaak met wat peper en zout en laat hem afkoelen. In wat olie de groenten rustig gaarbakken, niet té! Dan de olijfjes erbij en de tonijn in stukken. De rijst erin en alles lekker laten mengen, tenslotte op het einde de mint erdoor.
Op smaak maken met peper en zout als het nodig is.
Smakelijk!