Lekker pittig deze garnalen uit de Thaise keuken. Pittig en heerlijk in combinatie met Pad Thai. Ook een recept uit de keuken van Monique van Kookstudio Het Moment.
Dit recept is goed voor 2-3 personen.
* 2 eetlepels olie
* 2 uien, gesnipperd
* 1 rode chilipeper, gehakt
* 3 tenen knoflook, geperst
* 3 cm gember, geschild en in plakjes of 1,5 theelepel gemberpoeder
* 2 theelepel kurkuma (of koenjit of geelwortel)
* 300 ml kokosmelk
* 400 gram tomatenblokjes
* 20 grote rauwe garnalen, gepeld en gehalveerd
* 1 theelepel sambal
Extra en erg lekker erbij:
* 1 flinke handvol peultjes
Verhit de olie in een wokpan en fruit hierin de ui goud geel, doe er een snufje zout bij. Voeg de chilipeper, de knoflook, gember en kurkuma toe en bak dit enkele minuten mee. Doe de kokosmelk en de tomatenblokjes erbij. Breng het mengsel aan de kook het laat het 10 – 15 minuten sudderen tot het dik is. Laat in de laatste 6 minuten eerst de peultjes en dan de garnalen mee sudderen zodat ze garen.
Garneer eventueel met koriander. Lekker met rijst of Pad Thai.