Deze prachtige titel staat voor Courgetterondjes in Bladerdeeg uit de oven, een heerlijke authentieke antipasta uit de Noord-Italiaanse keuken. Heerlijk bij de borrel of als antipasta voor de maaltijd.
* 300 gram courgette
* 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
* 1,5 eetlepels groene pesto (Pesto Genevese)
* 3 zongedroogde tomaten op olie, fijngesneden
* Bladerdeeg, 6 plakjes van 12,5 x 12,5 cm of één grote plak
* Peper en zout
Dit is genoeg voor ca. 20 rolletjes!
Rasp de courgette grof in een schotel en pers er het vocht uit. (Ik doe dat door alles op een schone kaaslinnendoek te leggen en er een buideltje van maken. Nu kun je heel gemakkelijk het vocht eruit persen) Voeg er de pesto, de stukjes tomaat, de kaas en wat peper en zout naar smaak aan toe en meng alles goed dooreen.
Als je met kleine plakjes bladerdeeg werkt: ontdooi de plakjes bladerdeeg zoals vermeld staat op de verpakking. Strooi wat bloem op je werkblad en leg ze na de ontdooitijd (ca. 10 minuten) op je werkblad in 2 rijen van 3. Leg de randen ca 1,5 cm op elkaar. Strooi hier ook weer wat bloem over en maak de 6 plakjes met de deegrol tot één vel bladerdeeg. Of koop een rol met een rechthoekig blad bladerdeeg.
Spreid er nu met een spatel de vulling van courgette over uit. Laat het achterste deel onbedekt en sluit hier de rol, strijk er wat water over zodat hij goed plakt. Rol het deeg over de smalle kant strak op tot een rol (die rol is dan ca 22 cm lang) en snij er met een scherp mes mooie ronde plakjes van, ongeveer een pink dik. Leg de rondjes op een bakblik of ovenschaal, druk ze wat aan en bak ze 20 minuutjes in een voorverwarmde oven van 200 graden (heteluchtoven) Als je een gewone oven gebruikt, dan 220 graden.