Bij je slager vraag om puur rundergehaktvlees van een kwaliteit die je rauw kunt eten, bijvoorbeeld vlees van de dikke lende of rosbief.
Laat hem dat tot gehakt malen, liefst wat grof. Het vlees krijgt door de ingrediënten die je erdoor doet zo’n bijzondere smaak, dat je hem kunt eten als een tartaar, een burgertje, probeer het maar eens!
Als je houdt van filet Americain dan vind je dit waarschijnlijk verrukkelijk! Met dank aan Antine!
* 500 gram gemalen rundvlees
* 15 druppels tabasco
* 2 eetlepels citroensap
* 4 eetlepels olijfolie
* 6 eetlepels water
* 2 tenen fijngesneden knoflook, kern eruit halen
* Flinke hand versgesneden peterselie
* 1,5 eetlepels heel fijngesneden kappertjes
* Handvol héél fijngesneden bieslook
* 1 sjalotje
* Scheutje Balsamico azijn
* Scheutje Curry kruiden ketchup, bijvoorbeeld van Hela
* Voor de garnering nog wat druppels Curry kruiden ketchup (Hela)
* Peper en zout, voorzichtig opbouwen!
Meng alle ingrediënten, behalve de peper en zout, door het vlees en breng het
ten slotte op smaak met peper en zout. Het mag best een beetje pittig smaken.
Zet het minimaal een uur in de koeling zodat alle smaken goed in het vlees
trekken. Maak met behulp van twee eetlepels mooie platte burgertjes. Presenteer er bijvoorbeeld drie op een bedje van sla of tomaat en garneer met héél fijngesneden sjalot of bieslook en wat druppels Curry kruiden ketchup. Op die manier is het een heel mooi voorgerecht. Op de foto zie je dat ik de tartaartjes nog afwissel met enkele in ham gerolde schijfjes meloen.
Wat je aan tartaar overhoud kun je altijd nog later op een toastje smeren, heerlijk!
Niet te koud serveren.