Deze zomerse salade is gebaseerd op de Franse Salade Nicoise, met al die heerlijke frisse ingrediënten die zo heerlijk met elkaar een geweldige smaaksensatie geven!
Ik heb alleen de ingrediënten opgesomd, je kunt voor jezelf wel bepalen hoe je al dat lekkers op je bord legt.
Dit recept is voldoende voor twee personen.
* Verse slablaadjes
* 2 koude gekookte aardappelen in plakjes
* Wat lange reepjes rode paprika
* Sperziebonen, lekker gekookt en afgekoeld (zie recept “Sperzieboontjes van Antine”
* onder het hoofdstuk: Groenten)
* 2 mooie harde rijpe tomaten in plakjes
* 2 hardgekookte eieren in de lengte in vieren
* Rode ui in ringen
* 8 ansjovisfiletjes
* Blikje tonijn in olie
* Wat artisjokharten (als je ze hebt)
* Handje kappertjes
* Mooie olijven naar eigen smaak
* Olijfolie extra vergine
* Beetje citroensap
* Wat fijngehakte peterselie
* Zwarte peper uit de molen
* Zout
Bedek je bord met gewassen en wat uit elkaar getrokken sla. Dresseer de sla met olijfolie en peper een zout en leg daar al de heerlijke ingrediënten op die je bij elkaar hebt gesprokkeld. Sprenkel over het geheel nog wat extra olijfolie en een paar druppels citroensap.
Smakelijk!